Den kokta grodans princip

Den kokta grodans princip

Enligt den kokta grodans princip skulle en groda hoppa ut direkt om den lades i en gryta med kokande vatten, men om den istället placeras i kallt vatten som sakta värms upp, märker grodan ingen skillnad och stannar kvar tills det är för sent.

“Fånga kräftor och lägga i en balja”, sjöng en gång Eddie Meduza. Och nog har det fångats mycket kräftor och lagts i baljor under den gångna månaden i vårt rike. Om han någonsin visade intresse även för kokta grodor är svårt att säga, men han skulle förmodligen ha uppskattat den kokta grodans princip. Enligt principen skulle en groda hoppa ut ur en gryta med kokande vatten. Men om den istället placeras i kallt vatten som sakta värms upp, märker grodan ingen skillnad och stannar kvar - tills det är för sent.

Kanske är det just detta som pågår med våra kontanter?

Läs hela i Affärsvärlden

Notis: Omslagsbild av Grok